Resurse gratuite de educatie financiara

Daca te-ai hotarat sa iti imbunatatesti nivelul educatiei financiare m-am gandit sa te ajut in acest demers si sa-ti prezint cateva resurse gratuite de calitate, care te pot ajuta sa iti indeplinesti mai usor acest obiectiv.

Primul proiect pe care vreu sa ti-l prezint este initiat de Bursa de Valori Bucuresti in colaborare cu alti parteneri din domeniul financiar-bancar si se numeste Fluent in Finante. Imi place acest proiect pentru ca este foarte complet si complex, abordand subiecte variate de la actiuni si obligatiuni, fonduri de investitii si de pensii si pana la cum functioneaza piata de capital si ce sunt indicii bursieri, toate acestea fiind prezentate sub forma de videoclipuri.

Daca preferi varianta scrisa gasesti informatii relevante in sectiunea Cursuri online, iar daca vrei sa iti verifici nivelul cunostintelor din domeniul financiar poti face Testul de cultura financiara. Daca in timp ce parcurgi sectiunile site-ului gasesti termeni care nu iti sunt cunoscuti, poti afla ce inseamna din sectiunea Glosar. Poti inclusiv sa inveti sa tranzactionezi gratuit prin intermediul platformei de tranzactionare Arena-XT Demo pe care o gasesti in sectiunea Tranzactioneaza acum.

Platforma este astfel structurata in cat se adreseaza tuturor celor interesati de educatia financiara, indiferent de nivelul la care se afla. Informatiile sunt prezentate in multiple variante astfel incat oricine poate sa gaseasca modalitatea care i se potriveste cel mai bine pentru a-si insusi cunostintele necesare. De la elevi si studenti si pana la angajatori si antreprenori, fiecare poate gasi pe site o sectiune special destinata cu proiecte de educatie financiara dedicate.

Nu in ultimul rand Fluent in Finante poate veni in compania sau in universitatea ta. Daca vrei sa cresti nivelul de educatie financiara al angajatilor tai sau al studentilor din universitatea ta, nu trebuie decat sa te programezi la o sesiune gratuita de seminarii organizate pe tot parcursul anului, in toata tara.  

Un alt proiect interesant care mi-a atras atentia este cel mai recent manual de educatie financiara pus la dispozitie gratuit de Asociatia Romana a Bancilor (ARB),  Manualul practic pentru utilizatorii de servicii financiare. Pe acesta il poti descarca gratuit de pe prima pagina a site-ului www.educatiefinanciara.info. Manualul abordeaza subiecte precum sistemul bancar si creditarea, leasingul, piata de capital, fondurile de investitii, pensiile private si asigurarile. Este un manual pe care oricine este interesat sa isi creasca nivelul educatiei financiare ar trebui sa il citeasca.

Pe langa acest manual, platforma mai contine si alte informatii de calitate atat in format video cat si sub forma de articole educative despre banking si nu numai.

Daca iti plac mai mult cursurile online iti recomand proiectul Banii IQ care te ajuta sa iti insusesti cunostinte de baza despre finantele personale intr-un mod interactiv. Daca alegi sa parcurgi trainingul online vei da un test la inceput pentru a evalua nivelul cunostintelor tale initiale, dupa care vei putea parcurge module precum bugetul personal, veniturile tale, cheltuielile tale, relatia cu banca si planul tau de plata. La final vei da un nou test pentru a vedea nivelul la care ti-ai insusit cunostintele si vei primi o diploma de finalizare a trainingului BaniiIQ.

Trainingul este usor de parcurs si are si cateva aplicatii practice care te vor ajuta sa asimilezi mai usor informatiile prezentate. 

Acestea sunt doar cateva din proiectele gratuite de educatie financiara de care poti beneficia. Daca mai sti si tu alte proiecte de educatie financiara gratuite care merita atentia, lasa un comentariu la articol pentru ca voi reveni in articolele urmatoare si cu alte recomandari.

Daca ti-a placut articolul si vrei sa ajuti la promovarea lui, da-i Share astfel incat sa aiba posibilitatea si prietenii tai sa-l citeasca si sa-l distribuie mai departe.

Monica Mititelu – Partenerul tau in Planificare Financiara

Sursa foto: freedigitalphotos.net

One thought on “Resurse gratuite de educatie financiara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *