Educatie financiara pentru copii

 

 

 

 

 

Educatia financiara este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a viitorului adult. Nu neglijati acest aspect important al educatiei copilului. Articolele din aceasta sectiune au fost scrise pentru blogul Profit Point.

 

Ce trebuie să știe copiii despre bani?

Ce trebuie să știe copiii despre bani?

Deși banii fac pământul să se învârte, sunt mulți cei care au o concepție greșită despre bani. De aceea principiile finanțelor personale ar trebui învățate de la vârste cât mai mici. În acest articol vei găsi câteva sugestii privind noțiunile financiare pe care ar trebui să i le transmiți copilului tău și când. (citeste mai departe…)

Avantajele oferirii unui buget copilului tău

Avantajele oferirii unui buget copilului tău

Cea mai bună metodă de a-ți învăța copilul cum funcționează banii este metoda practică. Astfel, pentru a avea rezultate cât mai bune nu ezita să îi aloci un buget periodic copilului tău, dar nu înainte de a-l învăța ce să facă cu el. Lasă-l să facă greșeli și așa își va aduce aminte mai bine cum trebuie folosiți banii eficient. (citeste mai departe…)

Investițiile pe înțelesul copiilor

Investițiile pe înțelesul copiilor

S-ar putea să fii tentat să lași subiectul investițiilor de-o parte în procesul de educație financiară al copilului tău până când acesta va avea proprii bani să investească, dar asta nu este o idee prea bună. Cel mai bine este să îl inveți pe copilul tău noțiuni despre investiții adaptate vârstei sale. (citeste mai departe…)

8 Lecții esențiale pentru educația financiară a copilului tău

8 Lecții esențiale pentru educația financiară a copilului tău

Dacă te întrebi care sunt cele mai importante lucruri pe care copilul tău trebuie să le știe în materie de educație financiară, am pregătit pentru tine un “must have” al educației financiare pentru copii. 1. Vorbiți despre bani acasă, astfel copilul o să învețe că este un subiect despre care se discută deschis și despre care poate să pună tot timpul întrebări. (citeste mai departe…)