Curs gratuit Primii pasi pe bursa

Piata de capital sau bursa, cum mai este cunoscuta, este un domeniu de care multi sunt intrigati. Ai auzit despre acest subiect in media, ai cochetat cu ideea de a investi la bursa, dar nu ai ajuns niciodata sa afli mai multe despre ce inseamna cu adevarat sa fii investitor pe piata de capital.

Unul din cel mai des intalnite motive pentru care populatia nu s-a apropiat mai mult de acest domeniu este lipsa de educatie. Daca in tarile dezvoltate detinerea de actiuni este un lucru comun, indiferent de profesia pe care o ai sau de nivelul studiilor absolvite, in Romania numarul celor care tranzactioneaza pe bursa este mult sub media Uniunii Europene.

Un curs de initiere in tainele pietei de capital si ale tranzactionarii ar putea fi un prim pas in spargerea ghetii si incurajarea mai multor potentiali investitori sa devina adevarti investitori, mai ales daca acesta initiere are loc gratuit. Cursul gratuit Primii Pasi pe Bursa isi propune sa ajute cat mai multe persoane sa descopere secretele pietei de capital si sa puna bazele unei educatii bursiere de calitate.

Diferenta intre teorie si practica este de cele mai multe ori greu de acoperit singur. Daca in teorie piata de capital este accesibila oricui, in practica vei descoperi ca numai cei direct interesati si implicati vor reusi cu adevarat sa faca performanta in acest domeniu. Pentru a deveni investitor pe piata de capital pe langa cunostinte trebuie sa dedici si timp si resurse.

Prima mea intalnire cu piata de capital a avut loc o data cu primul job cand m-am angajat ca analist intr-o Societate de Servicii de Investitii Financiare. Desi urmasem in timpul studiilor universitare un curs de Piete de capital, nu pot sa zic ca notiunile teoretice acumulate in timpul studiilor sunt cele care m-au ajutat sa descopar pasiunea mea pentru piata de capital.

Dupa primele luni in care m-am familiarizat cu domeniu investitiilor bursiere si cu responsabilitatile primului loc de munca, am inceput sa descopar complexitatea acestui domeniu. In aceeasi perioada am inceput sa investesc pentru prima data si de atunci pot sa spun ca am luat acest “microb” si nu mai pot sta departe de activitatea bursiera. Fie ca investesc sau  numai ca urmaresc evolutia pietelor de capital si incerc sa fac corelatii intre ceea ce se intampla si evolutia pietei, din momentul in care am avut primul contact cu acest domeniu nu am mai putut sa ma despart de el.

Daca vrei sa incepi sa investesti pentru a creste valoarea economiilor tale sau vrei sa inveti mai multe despre acest domeniu pentru a te dezvolta personal sau vrei sa iti urmezi o pasiune, participa la cursul gratuit Primii Pasi pe Bursa si vei avea ocazia sa descoperi caracteristicile și avantajele tranzactionarii, cum se face practic o tranzactie pe bursa, vei invata notiuni de analiza tehnica si analiza fundamentala, vei lua contact cu principiile de money management si vei analiza evolutia grafica a  pretului actiunilor listate.

Acest curs se adreseaza investitorilor incepatori care doresc sa faca primii pasi pe bursa alaturi de un mentor personal. In urma cursului vei putea decide daca vrei sa iti continui pregatirea teoretica sau daca esti pregatit sa treci la partea practica. Oricare ar fi decizia ta, vei putea oricand sa beneficiezi de experienta trainerilor care iti stau la dispozitie sa iti raspunda la intrebari, sa te indrume cu sfaturi si idei adaptate nevoilor tale.

Pe langa notiunile teoretice, cursul abordeaza si partea practica a investitiilor pe pietele financiare si te invata cum sa iti controlezi emotiile in timpul tranzactionarii. Daca crezi ca strategia si cunostintele pe care le ai sunt suficiente pentru a realiza tranzactii de succes, acest curs te invata importanta psihologiei investitorilor si cum sa iti stapanesti emotiile atunci cand esti in fata ecranului de tranzactionare.

Eu am participat la cel de-al doilea modul al cursului, cel care se adreseaza investitorilor avansati care vor sa aprofundeze notiunile acumulare si pot sa iti spun ca este cu adevarat un curs practic din care are de invatat chiar si cineva cu mai mult de 10 ani experienta pe piata de capital.

In final, iti recomand sa te implici sa inveti cum sa iti investesti economiile pentru ca nimanui nu ii va pasa mai mult de banii tai decat iti pasa tie. Si nu uita, diferenta intre succes si esec pe piata de capital o face educatia!

Daca ti-a placut articolul si vrei sa ajuti la promovarea lui, da-i Share astfel incat sa aiba posibilitatea si prietenii tai sa-l citeasca si sa-l distribuie mai departe.

Monica Mititelu – Partenerul tau in Planificare Financiara

Sursa foto: freedigitalphotos.net

One thought on “Curs gratuit Primii pasi pe bursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *