Educatia Bursiera ne poate fi de mare folos atunci cand ne intocmim Planul Financiar Personal. Mai jos vei regasi o serie de articole de educatie bursiera adresate incepatorilor pe piata de capital sau celor care isi doresc sa devina investitori la bursa dar nu stiu de unde sa inceapa.
Piata de capital pentru incepatori. Primii pasi pe bursa
Stiaţi că activitatea bursiera la noi în ţară a început înca din anul 1839 prin intermedierea burselor de comerţ? Bursa de valori Bucureşti a fost deschisă oficial la 1 Decembrie 1882, dar activitatea s-a desfăsurat cu intermitenţă datorită evenimentelor social-politice ale vremii.(citeste mai departe…)
Cum se finanteaza companiile prin intermediul pietei de capital
Stiaţi că potrivit studiilor în SUA finanțarea companiilor este realizată în mare parte prin intermediul pieței de capital și doar 20% prin piața bancară? În Europa situaţia sta exact invers, doar 20% din iniţiativele private sunt finanţate prin piaţa de capital, diferenţa fiind acoperită de creditele bancare.(citeste mai departe …)
Cum se formeaza pretul actiunilor
Avantajele unui invesitor pe piata de capital: în primul rând poate participa la adunările generale ale acţionarilor (AGA) şi îşi poate spune punctul de vedere în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate, adică are dreptul să voteze; acţionarii deţin practic o parte din compania emitentă.(citeste mai departe …)
Cum castigi investind pe piata de capital
Pentru a obţine profit pe piaţa de capital putem alege din mai multe abordări. Sunt unii investitori interesaţi de dividende şi astfel au în vedere companiile care oferă dividende considerabile anual şi alţi investitori care sunt interesaţi de câştigurile de capital şi mizează pe creşterea preţului acţiunilor.(citeste mai departe …)
Indicii bursieri. Importanta acestora pe piata de capital
Când investim pe piaţa de capital, ar trebui să luăm în considerare şi analiza indicilor bursieri, deoarece aceștia ne pot furniza informații semnificative referitoare la performanța generală a pieței. Analiza unei pieţe bursiere se poate face inclusiv prin intermediul indicilor.(citeste mai departe …)
Cum alegem instrumentele financiare in care investim. Risc vs randament
În momentul în care ne gândim să investim, trebuie să decidem în ce instrumente financiare vrem să investim şi să ne stabilim obiectivele financiare. Pe lângă profilul investitorului, despre care am aflat mai multe în articolul (citeste mai departe …)
10 Sfaturi pentru investitorii incepatori pe piata de capital
Analiza fundamentala pentru incepatori. Ce este analiza fundamentala si cum o folosim
Analiza tehnica pentru incepatori. Ce este analiza tehnica si cum o folosim
Analiza tehnică pe piaţa de capital se ocupă cu analiza graficelor bazate pe evoluţia în timp a preţului acţiunilor. Graficele ne ajută să analizăm evoluţia din trecut pentru a estima care vor fi tendinţele viitoare.(citeste mai departe …)
 
Analiza tehnica vs analiza fundamentala. Avantaje si dezavantaje
Am prezentat în articolele anterioare atât analiza fundamentală cât şi analiza tehnică. Cred că acum ar fi util să facem o comparaţie între cele două metode să vedem care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăreia şi să aflăm care este cea mai bună abordare.(citeste mai departe …)
3 Pasi simpli ce trebuie urmati pentru a deveni investitori la bursa
Am descoperit în seria de articole parcurse împreună noţiunile de bază despre piaţa de capital astfel încât acum putem să ne gândim serios să devenim investitori. Un pas foarte important în procesul investiţional este reprezentat de partea practică.(citeste mai departe …)
Strategii de tranzactionare pe piata de capital
Este timpul să aflăm câte ceva despre strategiile de tranzacţionare şi cum ne ajută ele să obţinem randamente mai bune. Să investeşti pe piaţa de capital nu înseamnă numai să decizi ce şi când să cumperi sau să vinzi, ci şi cum să faci acest lucru cât mai eficient astfel încât să acoperi riscurile cât mai bine şi să obţii rezultate cât mai bune.(citeste mai departe …)
7 Surse de informare pe piata de capital. Cum sa ramanem zilnic informati
Se poate spune că pe piaţa de capital se întâlnesc două categorii de participanţi, cei cu bani şi cei cu informaţii şi se face un schimb, cei cu bani pleacă acasă cu informaţii, iar cei cu informaţii pleacă cu bani. Este important să fim bine informaţi ca să putem să beneficiem de avantajele pieţei.(citeste mai departe …)
Cum alegem actiunile pe care sa le includem in portofoliu de investitii
De unde începem atunci când vrem să selectăm acţiunile pentru a le include în portofoliu? Sursele de inspiraţie pot fi variate, de la recomandările specialiştilor până la componenţa indicilor. Să le luăm pe rând şi să le detaliem pe fiecare în parte:(citeste mai departe …)
9 Mituri despre piata de capital
Miturile despre piaţa de capital sunt principalul motiv pentru care investitorii începători sunt tentaţi să renunţe înainte de a începe călătoria în iniţierea bursieră. De aceea vreau să demontăm aceste mituri, pentru a-i încuraja pe începătorii interesaţi de acest domeniu (citeste mai departe …)
13 reguli pe care trebuie sa le respecte un investitor
În momentul în care ne gândim la posibilităţile de a investi banii economisiţi trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază importante pentru începători. Acestea sunt de bun simţi şi utile pentru orice timp de investiţie. Înainte de a investi trebuie să avem un plan, o strategie bine definită care să conţină atât obiectivele (citeste mai departe …)
Aceste articole au fost scrise de fondatoarea si autoarea blogului ABCdar Financiar, dar publicate pe blogul lui Laurentiu Mihai.