Investitii

Investitii

Subiectele abordate pe blogul ABCdar Financiar sunt completate de articolele pe tema Investitiilor. Aceste articole au rolul de a ne ajuta sa constientizam importanta investitiilor si ne invata regulile de baza atunci cand investim. Aceste articole au fost publicate pe blogul Profit Point.

 

Investeşte ca un profesionist!

Investeşte ca un profesionist!

Motivul pentru care vrem să investim este ca să creăm sau să ne creştem averea. Cei care investesc au mai multe şanse să devină bogaţi. Majoritatea investitorilor de succes economisesc şi investesc 20% din veniturile lor.(citeste mai departe…)

 

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (I)

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (I)

Activitatea investiţională presupune să achiziţionezi active pentru a obţine profit care poate fi sub formă de dividende, dobândă sau chirie sau pentru a obţine o creştere a activului de bază pe termen lung. Pentru a obţine profit de pe urma investiţiilor tale, randamentul pe care îl realizează investiţiile tale trebuie să fie cel puţin egal cu rata inflaţiei.(citeste mai departe…)

 

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (II)

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (II)

În primul articol din această serie ai aflat care sunt componentele unei investiţii, iar acum vei descoperii câteva strategii pe care le poţi încerca pentru a câştiga în lumea investiţiilor. Fă-ţi un plan şi respectă-l. Nu poţi lua în considerare să începi să investeşti fără să îţi faci un plan.(citeste mai departe…)

 

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (III)

Cum câştigi în lumea investiţiilor? (III)

În lumea investiţiilor poţi câştiga doar dacă dai dovadă de perseverenţă, disciplină şi răbdare. Începe să investeşti cât mai devreme şi continuă să investeşti cât mai des pentru a obţine rezultate cât mai bune. Recomandările din acest articol completează strategiile prezentate anterior pentru a te ajuta să ai succes în lumea investiţiilor:(citeste mai departe…)

 

Psihologia investitorului (Partea I)

Psihologia investitorului (Partea I)

De multe ori se întâmplă ca investitorii începători sau avansați să se întrebe de ce au luat decizii iraționale care nu respectă regulile ce stau la baza investițiilor. Explicația pentru astfel de decizii este dată atât de influența factorilor psihologici în luarea deciziilor de investiții, cât și de o educație financiară necorespunzătoare a populației. (citeste mai departe…)

Psihologia investitorului (Partea II)

Psihologia investitorului (Partea II)

Emoțiile sunt determinante în luarea oricărei decizii. Stăpânirea emoțiilor în cazul deciziilor privind investițiile este crucială, de aceea se spune că în cazul unui investitor respectarea strategiei contează 10%, respectarea regulilor de money management contează 30%, iar stăpânirea emoțiilor are o pondere de 60% în rezultatele pe care acesta le obține.(citeste mai departe…)

Protejează-ți economiile, fă hedging!

v

Procesul de economisire ne ajută să acumulăm avere și să ne atingem obiectivele financiare. Dar economiile sunt eroate în timp dacă nu sunt puse să lucreze în favoarea noastră. Inflația este principalul factor care afectează puterea de cumpărare a banilor, ceea ce înseamnă că banii economisiți, dacă nu sunt investiți se devalorizează în timp.(citeste mai departe…)

Piața de capital pentru începători

Piața de capital pentru începători

Piața de capital pare la prima vedere un termen complicat și accesibil numai unei anumite categorii de investitori, dar realitatea este cu totul alta. Pe piața de capital sau pe bursă, acest termen este mai bine cunoscut, se întâlnesc diferite categorii de investitori care doresc să își investească economiile pentru a obține profit. (citeste mai departe…)

De ce să investești pe piețele financiare?

De ce să investești pe piețele financiare?

Te-ai întrebat vreodată ce sunt piețele financiare și cine poate avea acces la ele? Răspunsul este foarte simplu: piețele financiare sunt “locul” unde se tranzacționează instrumentele financiare, iar accesul este facil pentru oricine este interesat să beneficieze de oportunitățile oferite de aceste piețe. (citeste mai departe…)

De la economii la investițiile pe piața de capital

De la economii la investițiile pe piața de capital

Mulți oameni confundă termenul de a economisi cu cel de a investi. A economisi înseamnă a crea o rezervă de bani care să fie păstrați în condiții de risc cât mai mic, dacă se poate aproape de zero, în timp ce a investi înseamnă a pune banii economisiți să lucreze în favoarea ta pentru a le crește valoarea și a te ajuta să îți atingi mai ușor obiectivele financiare. (citeste mai departe…)

Cum poți deveni investitor pe piața de capital?

Cum poți deveni investitor pe piața de capital?

Probabil ai auzit despre piața de capital la televizor sau ai citit câteva articole în presa financiară sau pe internet. Poate chiar ai un prieten care investește pe bursă, dar nu ai investit niciodată pentru că nu ai știut de unde să începi. Îți propun un articol care îți prezintă principalele etape pe care trebuie să le parcurgi pentru a deveni investitor pe piața de capital. (citeste mai departe…)

Cum să te ferești de fraudă!

Cum să te ferești de fraudă!

Ai fost până acum contactat telefonic sau pe email de persoane care îți ofereau oportunități de investiții cu câștiguri garantate în perioade de timp foarte scurt? Ai citit despre astfel de inițiative în presă sau ai aflat despre ele de la prieteni? (citeste mai departe…)

Învață să investești în 10 pași (I)

Învață să investești în 10 pași (I)

Să investești nu este chiar atât de greu precum pare. În principiu trebuie să pui banii să lucreze pentru tine astfel încât tu să nu fii obligat să îți iei al doilea job sau să lucrezi ore suplimentare pentru a obține mai mulți bani. Există mai multe feluri de investiții care nu necesită sume mari de bani pentru a începe să investești. (citeste mai departe…)

Învață să investești în 10 pași (II)

Învață să investești în 10 pași (II)

În articolul precedent am parcurs primii 5 paşi pentru a începe activitatea investiţională bine informaţi şi pregătiţi. În acest articol, vom completa primii paşi cu următorii 5 pentru a avea imaginea de ansamblu a întregului proces și a şti la ce să ne aşteptăm înainte de a începe. (citeste mai departe…)

Regulile investițiilor de succes

Regulile investițiilor de succes

Pentru a obține rezultate cât mai bune la investițiile pe care le faci trebuie să respecți câteva reguli de bază. Fii realist privind profiturile estimate. Nu te aștepta să obții tot timpul randamente maxime pentru că rezultatele anterioare nu îți garantează profiturile viitoare. Pe termen lung trebuie să vizezi randamente medii.(citeste mai departe…)

Poți citi piețele financiare?

Poți citi piețele financiare?

Investițiile sunt considerate de mulți un domeniu dificil, plin de primejdii și riscuri de toate felurile. Deși ai citit multe articole în care erau făcute calcule cu randamente anuale cuprinse între 5 și 10%, îți dai seama că nu este ușor să obții randamente satisfăcătoare la un nivel de risc rezonabil. (citeste mai departe…)

Contul virtual sau contul real?

Contul virtual sau contul real?

Dacă ești interesat de investiții, cu siguranță ai auzit de posibilitatea de a-ți deschide un cont virtual sau un cont demonstrativ înainte de a începe să investești banii pe piața de capital sau pe piețele financiare internaționale. Întrebarea este care sunt avantajele și dezavantajele conturilor demonstrative (citeste mai departe…)

Analiza tehnică vs analiza fundamentală

Analiza tehnică vs analiza fundamentală

Dacă ești investitor pe piața de capital sau pe piețele financiare internaționale cu siguranță ai auzit opiniile analiștilor pro și contra privind metoda abordată pentru alegerea celor mai bune investiții. Unii sunt fundamentaliști convinși în timp ce alții susțin cu tărie analiza tehnică. (citeste mai departe…)