De unde incepem educatia financiara?

Daca nu am avut parte de educatie financiara in timpul scolii si nici familia nu a fost cel mai bun profesor la aceasta materie, nu avem studii de specialitate si totusi am realizat importanta educatiei financiare, prima intrebare care ne vine in minte atunci cand vrem sa pornim pe acest drum este de unde incepem educatia financiara?

O sursa de informare foarte buna este internetul, dar ca in multe alte domenii internetul este plin de “specialisti” care iti recomanda cele mai potrivite solutii pentru situatia ta, incat nu mai stii pe care sa le alegi. O alta varianta este sa te apuci sa citesti carti de specialitate despre subiectele care te intereseaza si sa pui in practica ceea ce citesti pentru a vedea cum se imbina teoria cu practica. Dar pentru asta ai nevoie de mult timp si concentrare.

Cea mai buna solutie, ca in orice alt domeniu, este sa invatam din experienta celorlalti. Si unde gasim la un loc mai multe persoane interesate de acelasi subiect decat la un curs clasic, in sala? Intrebarea este daca un curs gratuit merita atentia noastra sau nu? Eu as zice ca da, cel putin asa vei putea incerca marea cu degetul si vei putea evalua singur calitateasi aplicabilitatea informatiilor primite.

Incepe cu ceva simplu. Incepe cu un curs de Educatie Financiara gratuit, pe care il poti urma in unul din urmatoarele sase orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi si Timisoara. Avantajul unui astfel de curs este ca poti pune intrebari si poti interactiona cu ceilalti participanti si cu trainerul pentru a alege cea mai buna solutie pentru educatia ta financiara. Cursul este unul practic, care nu contine doar teorie si iti va oferi atat exemple din contextul macroeconomic actual cat si informatii si solutii financiare adaptate nevoilor tale.

Daca ai deja bazele educatiei financiare, dar vrei sa pasesti in lumea investitiilor, un curs gratuit despre Primii pasi pe bursa poate fi solutia potrivita. Cursul se adreseaza tuturor celor interesati de educatie financiara, investitii internationale si tranzactionare. Indiferent de pregatirea ta profesionala sau de nivelul tau de cunostinte in domeniul investitiilor, poti participa la acest curs pentru ca abordeaza atat notiuni de baza din domeniul economic, cat si notiuni complexe din domeniul investitiilor. Cursul te va initia in bazele investitiilor si iti va deschide drumul spre noi oportunitati si posibilitati.

Daca insa perioada pensionarii este cea care te ingrijoreaza cel mai mult din punct de vedere financiar, poti sa urmezi cursul gratuit Pensia la romani. Daca te ingrijoreaza situatia sistemului de pensii de stat din Romania si vrei sa iti asiguri o pensionare linistita, acest curs este pentru tine. Cursul abordeaza toti pilonii sistemului de pensii din Romania, facand o comparatie intre pensia privata si pensia de la stat, pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru a-ti construi un viitor sigur.

Oricare ar fi alegerea ta, educatia financiara sta la baza reusitei tale. Nu amana momentul inceperii educatiei tale financiare pentru ca iti amani sansa de a avea un viitor mai bun din punct de vedere financiar.

Poate te intrebi de ce sunt aceste cursuri gratuite? Pentru ca trebuie sa incepem de undeva si cum nivelul educatiei financiare din Romania este unul din cele mai scazute din Europa, cineva trebuia sa aiba initiativa de a face aceste cursuri disponibile unui numar cat mai mare de persoane.

Incearca, nu te costa nimic si s-ar putea sa-ti placa!

Daca ti-a placut articolul si vrei sa ajuti la promovarea lui, da-i Share astfel incat sa aiba posibilitatea si prietenii tai sa-l citeasca si sa-l distribuie mai departe.

Monica Mititelu – Partenerul tau in Planificare Financiara  

                                                                                                                         Sursa poza: www.freedigitalphotos.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *