Construieste-ti viitorul alaturi de Raiffeisen Bank

Esti pregatit pentru o noua provocare?

Raiffeisen Bank iti propune stagii de formare profesionala care se adreseaza atat studentilor si masteranzilor, cat si tinerilor absolventi. Pentru a putea accesa programele puse la dispozitie de banca va trebui sa fii acceptat in urma unui proces riguros de selectie. Daca vrei sa aprofundezi cunostintele teoretice dobandite in timpul studiilor, vrei sa ai contact direct cu activitatea propriu-zisa si sa inveti de la cei mai experimentati specialisti, asta este sansa ta! Aplica la stagiile de practica sau programele de internship oferite de Raiffeisen Bank si poti face primii pasi spre o cariera de succes in domeniul bancar.

Stagii de practica

O organizatie multinationala isi deschide portile pentru a-i cunoaste cultura si a te familiariza cu specificul activitatii bancare, pentru a-ti forma o imagine clara asupra fluxului si activitatilor care se desfasoara zilnic intr-o banca.

Scopul stagiilor de practica este de a oferi oportunitatea studentilor de a se pregati practic pentru activitatea profesionala in domeniul bancar. Programul se adreseaza studentilor si masteranzilor care sunt interesati sa dobandeasca o baza de cunostinte practice in domeniul bancar. La finalul stagiului de practica fiecare student va primi o adeverinta care va atesta efectuarea stagiului si un calificativ care va caracteriza activitatea lui.

Daca esti interesat de acest program tot ce trebuie sa faci este sa iti pregatesti un CV si o scrisoare de intentie si sa le trimiti pe adresa de email [email protected] . Aplicatiile se primesc pe tot parcursul anului, iar stagiile se desfasoara in functie de disponibilitatea departamentelor de a primi studenti. Pentru a putea beneficia de un astfel de stagiu trebuie sa fii selectat si contactat in vederea stabilirii interviului preliminar.

Durata standard a unui stagiu de practica este de 2 saptamani, dar la cererea practicantului acesta se poate prelungi cu acordul bancii in functie de disponibilitatea bancii. Spre deosebire de celelalte stagii de practica oferite de banci, la acest stagiu poti aplica indiferent de profilul facultatii pe care o urmezi. Important este sa prezinti interes pentru cunoasterea sistemului bancar si activitatilor specifice acestuia.

Trebuie sa stii de la bun inceput ca stagiile de practica oferite de Raiffeisen Bank nu sunt platite, dar oportunitatile de invatare pe care ti le ofera sunt mult mai valoroase, ele completand formarea ta academica. Desi efectuarea unui stagiu de practica in cadrul bancii nu iti garanteaza angajarea ulterioara, iti creste sansele considerabil daca te remarci ca fiind compatibil cu organizatia. In timp s-a confirmat ca stagiile de practica sunt un canal de recrutare foarte eficient, de aceea nu ezita sa profiti de o astfel de oportunitate.

Programe de internship

Programele de internship oferite de Raiffeisen Bank sunt adresate atat absolventilor interesati de sistemul bancar in general, cat si celor interesati sa isi dezvolte competentele in IT sau sa invete cum sa sustina finantarea IMM-urilor.

Programul Raiffeisen Trainee se adreseaza studentilor in anii terminali sau tinerilor absolventi de studii economice sau juridice, fara a-i exclude pe absolventii facultatilor cu profil uman sau tehnic. Daca esti o fire deschisa, caracterizata de curiozitate si dorinta de a invata, atunci unul din cele 10 – 15 stagii oferite in fiecare an incepand cu anul 2003 poate fi pentru tine.

Programul isi propune sa identifice potentialul de dezvoltare al tinerilor si sa asigure cadrul adecvat formarii lor profesionale. Daca vei urma acest program vei aprofunda cunostintele teoretice si practice specifice domeniului bancar.

Programul se desfasoara pe parcursul mai multor luni, perioada in care, in calitate de angajat al bancii, vei cunoaste activitatea specifica domeniului bancar, fiind inclus in programe de training si implicat in activitatile retelei de agentii si a diviziilor administratiei centralei. In aceasta perioada vei fi implicat in activitatile zilnice ale bancii, participand la proiecte, prezentari si intalniri cu clientii.

Raiffeisen Trainee in IT a fost lansat in anul 2012 ca o provocare pentru studentii in ultimul an, masteranzi sau absolventi ai unei facultati cu profil informatic. Programul ofera posibilitatea aplicantilor de a-si incepe activitatea profesionala intr-un mediu tehnologic complex. Daca vrei sa lucrezi cu tehnologii oferite de furnizori de top precum IBM, Oracle, HP si MS, le poti incerca pe toate in cadrul acestui program. Multitudinea de tehnologi si sistemele IT complexe cu care vei intra in contact nu te vor lasa sa te plictisesti pe parcursul celor 6 luni de program. In timpul stagiului vei avea ocazia de a descoperi aria de IT in intregime. Vei lucra in departamente precum Dezvoltare Solutii, Testare, Suport Aplicatii, Management Date, Operatiuni Servicii IT, etc.

Scopul programului este de a atrage tineri cu potential de afirmare, dezvoltandu-le competentele tehnice si formandu-i ca viitori specialisti in IT. In timpul programului participantii vor cunoaste organizatia in ansamblu, care este rolul departamentului de IT in organizatie si care este scopul lor in cadrul ariei de IT.

SME Raiffeisen School este tot un program de traineeship care se mandreste cu formarea unora dintre cei mai buni specialisti din segmentul de creditare IMM. Cei acceptati in program vor avea ocazia de a se pregati atat prin intermediul cursurilor cat si lucrand alaturi de profesionistii seniori, astfel invatand de la cei mai buni.

Finantarea IMM-urilor este un domeniu complex, care trebuie bine inteles si aprofundat inainte de a deveni specialist in sustinerea financiara si dezvoltarea intreprinderilor. Scopul programului este de a pregati persoanele interesate de acest domeniu pentru a deveni cei mai buni in finantarea IMM-urilor. Programul se adreseaza atat studentilor, incepand cu anul 2 de studiu, cat si masteranzilor si absolventilor interesati de o cariera in domeniul bancar, traineeshipul desfasurandu-se in agentiile din Bucuresti si sediul administratiei centrale.

Daca vei fi acceptat in cadrul programului vei fi angajatul bancii pentru 6 luni, perioada in care vei avea ocazia de a participa la intalniri cu clientii, vei analiza dosare de creditare, vei fi implicat in proiecte IMM si vei avea parte de traininguri si evaluari periodice.

Procesul de selectie pentru oricare din aceste programe de internship este unul complet si complex, stagiarii fiind alesi dupa parcurgerea mai multor etape precum interviuri, teste si chestionare, centre de evaluare. Pentru a-ti creste sansele sa fii selectat in aceste programe trebuie sa fii desfasurat activitati extracuriculare precum voluntariatul, participarea la proiecte in cadrul diferitelor organizatii sau participarea la sesiuni de comuncari stiintifice si conferinte. Nu in ultimul rand este importanta motivatia fata de organizatie si interesul pentru o cariera in domeniul bancar pe termen lung.

Pentru ca activitatea ta sa poata fi monitorizata vei participa periodic la sesiuni de evaluare si intalniri cu managementul bancii. La finalul daca te potrivesti profilului cautat de banca, vei fii directionat catre o pozitie in cadrul bancii in functie de rezultatele obtinute si de prioritizarea preferintelor. Pentru a-ti creste sansele de a te alatura organizatiei dupa terminarea traineeshipului trebuie sa prezinti un nivel ridicat de acumulare a cunostintelor, sa fii fost implicat si interesat de activitatea departamentelor cu care ai avut contact si cei cu care ai interactionat sa fii oferit feedback pozitiv privind activitatea desfasurata de tine.

Pentru oricare dintre aceste programe poti sa aplici trimitand un CV si o scrisoare de intentie la adresa de email [email protected] sau poti afla mai multe informatii aici.

Tu pe care dintre aceste oportunitati esti pregatit sa o accepti?

Monica Mititelu – Partenerul tau in Planificare Financiara  

                                                                                                                                              Sursa poza: www.pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *